Od lewej: bez - z brokuła i kapusty pekińskiej, Dalia - z marchewki i kapusty pekińskiej, róże- z selera naciowego i kapusty pekińskiej |
POTRZEBUJESZ:
- końcówki/obierki z warzyw
- pędzelek
- kartki papieru
- farbki
- kubeczek z czystą wodą do płukania pędzelka
- pędzelek zanurzamy w farbie i smarujemy niż wybrane warzywo/obierkę.
- przykładamy do kartki i mocno dociskamy.
- różyczki brokuła lub kalafiora - korony drzew, kwiaty bzu
- końcówki marchewki, pietruszki - koła samochodu, okna łodzi podwodnej, płatki kwiatów, tułów biedronki/żuka, słoneczko
- końcówka selera naciowego - kwiat róży
- kawałki przywiędłych liści sałat/ kapust - liście do naszych pieczątkowych kwiatów
- twarde kawałki poszczególnych liści kapusty pekińskiej - tych bliżej głąba- łodygi kwiatowe
- głąb kalafiora/ brokuła po odcięciu tzw. "różyczek" - małe chmurki
- długie obierki marchwi/pietruszki - pnie drzew
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz