POTRZEBUJESZ:
- zielony barwnik
- torebkę białej polewy czekoladowej
- torebkę mlecznej polewy czekoladowej
- opakowanie czekoladowego ciasta do zrobienia [ obojętnie jakie] albo stare ciasto czekoladowe, takie już podeschnięte
- 2-3 łyżki dżemu malinowego
- Ciasto przygotowujesz zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pozostawiasz do przestudzenia
- Przestudzone ciasto kruszysz.
- Dodajesz dżem i wyrabiasz na plastyczną masę.
- Z ciasta formujesz kulki - kasztany
- Roztapiasz polewę czekoladową [ mleczna] i obtaczasz w niej kulki.
- W czasie gdy polewa stygnie roztapiasz polewę z białej czekolady.
- Na kasztanach robisz białe kleksy czekoladowe.
- Resztę białej czekolady barwisz na zielono. Kiedy przestygnie na tyle mocno by zastygać, nakładasz na połówki niektórych kasztanów - to będą skorupki. Palcem wskazującym i kciukiem formujesz "kolce"
- Wstawiasz do lodówki na 20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz